Kuchnia

SURÓWKI I SAŁATKI

Sałatka z tortellini i białej kiełbasy z pomidorami i szpinakiem.

Składniki:
½ kg świeżego pierożków tortellini
½ kg kiełbasy białej w plasterkach
2 łyżki oliwy z oliwek
½ czerwonej cebuli w plasterkach
2 ząbki posiekanego czosnku
1 szklanka pomidorków cherry
3 filiżanki szpinaku
½ łyżeczki soli
¼ łyżeczki świeżego zmielonego czarnego pieprzu
3-4 posiekane listki świeżej bazylii

Przyrządzenie:
Tortellini ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Zagotować 1 litr wody, wrzuć doń plastry kiełbasy i parzyć je przez około 5 minut.
Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek, na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek i smażyć do zmięknięcia, przez około 3 minuty.
Wrzucić kiełbasę w plasterkach, gotowane tortellini, pomidory cherry, szpinak, dodać sól i pieprz.
Smażyć przez kolejne 3 minuty.
porcje nałożyć do miseczek, posypać posiekaną bazylią.

Źródło: http://www.przepisy.wortale.net/1174-Kielbasa-z-tortellini-pomidorami-i-szpinakiem.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation