Kuchnia

przetwory

Krem dyniowo-jabłkowy

Z tej porcji wychodzą dwa niewielkie słoiczki. Polecam od razu podwoić ;) Dla mnie to odkrycie tego sezonu dyniowego, na pewno zrobię zapas na zimę!

Składniki:

1 szklanka dyniowego puree (upieczona lub ugotowana dynia, następnie zmiksowana)
1 szklanka musu jabłkowego (ugotowane lub upieczone i zmiksowane jabłko)
1/3 szklanki cukru brązowego
1 płaska łyżeczka cynamonu
Wykonanie:

Wszystkie składniki włóż na dużą patelnię lub szeroki garnek. Smaż całość kilka minut, na średnim ogniu, cały czas mieszając aby się nie przypaliło. Na koniec dodaj cynamon. Krem gotowy jest kiedy wyraźnie zgęstnieje. Powinien mieć konsystencję jak gęste powidła.

Przełóż do wyparzonych słoików i pasteryzuj około 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation