Kuchnia

Napoje, koktajle

Gorąca czekolada z ciasteczkami Oreo

Składniki na 3 porcje:

mleko, 1 szklanka
śmietana kremówka 30%, 1 szklanka
gorzka czekolada o zawartości kakao 45-60%, 100g
kakao ciemne bez cukru, 3 płaskie łyżki
ciasatka Oreo zmielone, 5 sztuk
Dodatkowo:
śmietana kremówka ubita na sztywno bez cukru,200g
ciastka Oreo, 3-5 sztuk

Przygotowanie:

1. Mleko i śmietankę wlać do rondelka z grubym dnem. Dodać kakao i zagotować.

2. Zdjąć z ognia dodać połamaną czekoladę i mieszać, aż czekolada się roztopi. Dodać zmielone ciastka i wymieszać.

3. Czekoladę zamieszać i rozlać do trzech szklaneczek. Ubitą na sztywno śmietanką kremówką ozdobić czekoladę, na wierzchu poukładać połamane ciasteczka. Od razu podawać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation