Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Roladki z naleśników z łososiem wędzonym | Kwestia Smaku

SKŁADNIKI
4 - 6 PORCJI
4 naleśniki
100 g fety (lub sera typu feta)
1 puszysty serek kanapkowy chrzanowy (lub śmietankowy + 1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka)
200 g łososia atlantyckiego wędzonego (cienkie plasterki)
zielenina: sałata, rukola, szczypiorek, koperek
cząstki cytryny

PRZYGOTOWANIE
Usmażyć 4 grubsze naleśniki z TEGO PRZEPISU.
Widelcem rozgnieść i wymieszać ser feta z serem kanapkowym. Powstałą mieszanką posmarować naleśniki. Na wierzchu ułożyć łososia, posypać posiekanym koperkiem, następnie ułożyć rukolę, dodać posiekany szczypiorek i na koniec położyć 2 - 3 listki sałaty.
Zawinąć w rulonik, pokroić ukośnie na ok. 3 cm kawałki, ułożyć na półmisku. Dodać cząstki cytryny do skropienia, udekorować koperkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation