Kuchnia

Jedzonko

MAKARON, MIELONE Z INDYKA I CUKINIA.

Składniki 3-4 porcje

400g mielonego z piersi indyka
400g makaronu razowego
2 puszki pomidorów + pomidorki koktajlowe
duża cukinia
cebula
czosnek
oliwa z oliwek
sól, pieprz, bazylia, oregano, papryka słodka

Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok 15 minut. Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmażamy drobno posiekaną cebulę i sprasowany czosnek. Dorzucamy mięso, solimy i dodajemy pieprzu. Gdy mięso się już usmaży, dodajemy pomidory, przyprawy i cukinię pokrojoną w plastry (lub połówki plasterków). Mieszamy dokładnie i dusimy całość na wolnym ogniu około 20 minut, aż cukinią stanie się miękka. Gotowe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation