Kuchnia

dania główne

Foodsies / Gluten Free & Low Carb Zucchini Lasagna

1 lb 93% chudego mięsa wołowego
3 ząbki czosnku
1/2 cebuli
1 łyżeczka oliwy z oliwek
sól i pieprz
28 uncje może zgniecione pomidory
2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
3 średnie cukinia, plasterki 1/8 "grubości
15 uncji niepełnym odtłuszczone ricotta
16 uncji mozzarella niepełnym skóry ser, rozdrobnione (Sargento)
1/4 szklanki Parmigiano Reggiano
1 duże jajko

Wskazówki:

W średniej wielkości patelni sos, brązowego mięsa i doprawić solą. Po ugotowaniu drenażu w durszlak, aby usunąć tłuszcz. Dodaj oliwę na patelni i saute czosnku i cebuli około 2 minut. Powrót mięso na patelni, dodać pomidory, bazylia, sól i pieprz. Gotować na niskim poziomie co najmniej 30-40minutes , pokryty. Nie dodawać wody, sos powinien być gęsty. Tymczasem, kawałek cukinii język 1/8 "grube plastry, dodać lekko solą i odstawić lub 10 minut. Cukinia ma dużo wody po ugotowaniu, solenie zajmuje się wiele wilgoci. Po 10 minutach zmyć nadmiar wilgoci z ręcznikiem papierowym. Na grillu gazowym lub patelni grill, grill cukinia z każdej strony, aż gotowane, około 1-2 minut z każdej strony. Miejsce na ręczniki papierowe do zanurzenia nadmiar wilgoci. Rozgrzej piekarnik do 375 °. W średniej misce wymieszać serem ricotta, parmezanem i jaj. Wymieszać dobrze. W naczyniu żaroodpornym 9x12 rozłożone trochę sosu na dno i warstwa cukinię na pokrycie. Następnie umieścić niektóre z mieszaniny sera ricotta, a następnie do góry z ser mozzarella i powtórzyć proces, aż wszystkie składniki są używane do góry. Góra z sosem i serem mozzarella i przykryć folią.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation