Kuchnia

Przepisy

comber z dzika
3 os czas 6O min
sztuka mięsa - comber z dzika ok. 1 kg
3 spore cebule
1/2 główki czosnku
2 garści suszonych borowików
sól, pieprz świeżo mielony, czosnek niedźwiedzi suszony, 3 kulki jałowca i ziele angielskie i utarte w moździerzu
liść laurowy
1 szklanka bulionu warzywnego + 50 ml. wódki żubrówki do podlania
Smalec do zrumienienia


Mięso natrzeć solą, przeciśniętym czosnkiem i przyprawami, odstawić na parę godzin do przegryzienia.
Po tym czasie obsmażyć na rumiano, dodając pokrojoną w piórka cebulę
Przełożyć do płaskiego garnka, dodać grzyby, podlać bulionem wymieszanym z żubrówką i wstawić do powolnego gotowania na małym płomieniu.

Dusić pod przykryciem ok. 1,5 godziny do momentu aż mięso będzie miękkie.
Kroić jeszcze gorące i podać wg własnego uznania.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation