Kuchnia

tarty

Serowa tarta bez pieczenia

25 dag maślanych herbatników czekoladowych
1-2 łyżki nutelli
50 dag miękkiego, zmielonego twarogu
20 dag kwaśnej śmietany
10 dag cukru pudru
1 laska wanilli
3 łyżki żelatyny
40 dag truskawek

Herbatniki zmiksować w malakserze, przełożyć do miski i wymieszać z nutellą do uzyskania elastycznej masy. Okrągłą formę do tarty o średnicy 20 cm wyłożyć masą herbatnikową i odstawić do lodówki do stwardnienia. Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki gorącej wody i pozostawić do ostygnięcia. Twaróg wymieszać ze śmietaną i cukrem pudrem. Dodać ziarenka z laski wanilii i przygotowaną wcześniej żelatynę. Dokładnie wymieszać i wylać masę na herbatnikowy spód. Wstawić do lodówki na ok. godzinę. Truskawki pokroić na kawałki albo plasterki i wyłożyć na schłodzoną tartę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation