Kuchnia

Zupy

tani i szybki bigos z parówkami
składniki na 6 porcji

800 g kapusty kiszonej

25 dag pieczarek

1 cebula

2 łyżki margaryny

1,5 łyżki mąki

8 cienkich parówek

5 łyżek koncentratu pomidorowego

szczypta cząbru

3 łyżki majeranku

cukier

pieprz

sól

przepis
Kapustę kiszoną siekamy , wrzucamy do garnka i zalewamy litrem gorącej wody , gotujemy do miękkości .Cebulę i pieczarki oczyszczamy i kroimy w kostkę a następnie smażymy na tłuszczu , oprószamy mąką i lekko rumienimy . Parówki kroimy na mniejsze kawałki .
Gdy bigos będzie miękki dodajemy do niego usmażone pieczarki z cebulą oraz parówki , szczyptę cząbru i majeranku , koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy solą ,pieprzem i cukrem .
Bigos podajemy z pieczywem .
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation