Inne

kulinarnie-ciasta,b-piecz.serniki,desery,galaretki

Deser z twarożku z mango
Składniki:

2 małe mango
400 g twarogu homogenizowanego
100 g masła
4 łyżki cukru trzcinowego
1 szklanka śmietanki kremówki
1/2 laski wanilii
skórka otarta z 1 cytryny
4 łyżeczki żelatyny



Mango myjemy, obieramy, oddzielamy miąższ od pestki i miksujemy na jednolitą masę razem z twarożkiem, miękkim masłem i śmietanką.
Cukier trzcinowy miksujemy na puder i dodajemy do masy serowej razem ze skórką z cytryny i nasionkami z wanilii.
Żelatynę zalewamy niewielką ilością wrzącej wody. Dokładnie mieszamy, aż się rozpuści i kiedy przestygnie dodajemy ją do masy.
Mieszamy i wykładamy do salaterek.
Pozostawiamy w lodówce do zastygnięcia.
Podajemy w pucharkach lub wyjmujemy na talerzyk i ozdabiamy według uznania.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation