Kuchnia

pyszności

Składniki:
ananas (1 sztuka)
Majonez Dekoracyjny WINIARY (4 łyżki)
musztarda (1 łyżeczka)
szynka (pokrojona w kostkę) (150 g)
seler (pokrojony w kostkę) (1 łodyga)
papryka (1 sztuka)
sól i pieprz (do smaku)

Przekrój ananasa wzdłuż, zostawiając pióropusz liści przy owocu dla dekoracji. Przy pomocy noża lub łyżki wydrąż miąższ.
Wydrąży miąższ pokrój w kostkę, odstaw. Ok. 100-150 gram dodaj do miski, resztę zostaw na inną okazję (świetnie smakuje na przykład zamrożony).
W misce połącz majonez z musztardą, dodaj szynkę, selera, paprykę i miąższ ananasa. Wymieszaj i przełóż do połówek ananasa.

https://www.winiary.pl/przepis.aspx/139035/egzotyczna-salatka-z-ananasem-szynka-i-majonezem?utm_source=Facebook&utm_medium=PhotoPost&utm_c
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation