Kuchnia

Zabiorę loszke na szame

Just My Delicious: Pieczywo Czosnkowe

Składniki na przygotowanie pieczywa czosnkowego:
1 krótka bagietka
masło
4 duże ząbki czosnku
1 łyżka posiekanej bazylii
Bagietkę ponacinaj, jednak nie do końca. Poszczególne elementy z obu stron posmaruj masłem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem, a na koniec obsyp wnętrze posiekaną bazylią. Piecz w 180C przez ok 15 minut do czasu, aż chlebek będzie chrupiący i złocisty.

Sugestie: Wspaniale smakuje, gdy pod koniec pieczenia obsypiesz jej wierzch startym na drobnych oczkach żółtym serem. Możesz to też zrobić już po rozdzieleniu poszczególnych kanapek. Bazylię możesz zastąpić dowolnym innym ziołem!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation