Kuchnia

Ryby.

RYBA W SOSIE BRZOSKWINIWO-PAPRYKOWYM


Danie na 4 osoby
Czas przygotowania: ok. 45 min

Składniki:
• 300 g filetów rybnych
• 3 łyżki mąki
• 1 czerwona papryka
• 1 żółta papryka
• 1 cebula
• puszka brzoskwiń
• 2 łyżki ketchupu
• olej do smażenia
• sól, pieprz, cukier do smaku

Wykonanie:

Filety rybne umyć, osuszyć, obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor. Papryki umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić podobnie jak cebulę w drobną kostkę. Brzoskwinie odsączyć z zalewy (syrop zostawić) i pokroić w grubą kostkę. Cebulę zeszklić, dodać do niej paprykę i dusić do miękkości. Dodać ketchup, sól, pieprz i cukier. Wlać syrop z brzoskwiń i dokładnie wymieszać. Dodać pokrojone brzoskwinie i dusić jeszcze przez chwilę. Rybę wyłożyć na talerze i polać sosem.



kuchnianacodzien.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation