Kuchnia

Na obiad

Pierogi leniwe (wg diety Dukana)
Jak zbierać punkty?
Autor: n_zak (15628 pkt.)
Ekspert Kulinarny - Przepis z bloga: Kuchenna szkoła przetrwania


Dodaj zdjęcie »
Więcej zdjęć »
Ocena:
Średnia 2/5 (1 głos)
DRUKUJ
DODAJ DO KSIĄŻKI KUCHARSKIEJ
SKŁADNIKI
250 g chudego twarogu
3 łyżki mąki kukurydzianej + mąka do podsypania
jajko
słodzik
sól
*
jogurt naturalny
3 łyżki otrąb
cynamon




SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Twaróg zmielić dwukrotnie, dodać jajko, mąkę kukurydzianą, szczyptę soli i słodzik do smaku. Wymieszać dokładnie. Małe porcje ciasta (będzie bardzo klejące) wałkować na podsypanej mąką stolnicy i kroić na ok. czterocentymetrowe kluseczki. Gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie, ok. 2 minut od wypłynięcia.
Otręby wymieszać z cynamonem i uprażyć na suchej patelni. Gorące pierogi polać jogurtem i posypać cynamonowymi otrębami, ew. słodzikiem. Najlepiej smakują bezpośrednio po przygotowaniu (z czasem twardnieją).
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation