Kuchnia

Jedzonko

Awokado zapiekane z jajkiem
1 awokado
rzeżucha
kawałek kiełbasy
2 jajka
sól, pieprz
2 kromnki chleba podsmażone na łyżce oleju z ziołami
Przekrój awokado w pół, wyjmij pestkę oraz łyżką wydłub trochę środka. Jajko najlepiej wbić najpierw do kubeczka, łyżką przełożyć żółtko i powoli dodać białko, w ten sposób unikniesz przelania. Posól i popieprz jajko. Rozgrzej piekarnik do 180*C, awokado z jajkiem umieść w naczyniu do pieczenia tak, by sie nie przekręciło, zaś białko nie wylało. Piecz przez około 15-20 minut, aż białko się zetnie. W międzyczasie pokrój kawałek kiełbasy i podsmaż na łyżeczce oliwy. Gotowe awokado przełóż na talerz, posyp kiełbasą i dodaj rzeżuchy. Posól i popieprz do smaku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation