Kuchnia

pycha

Herbatka na wiele dolegliwości, oczyszcza z toksyn i pasożytów

Herbatka na wiele dolegliwości – przepis

Składniki:

1 łyżeczka startego imbiru lub ½ łyżeczki w proszku
½ łyżeczki cynamonu cejlońskiego (cinnamomum verum), nie nadaje się chinski (cinnamomum cassia)
½ łyżeczki kurkumy najlepszej jakości
1 łyżeczka nierafinowanego oleju kokosowego
1 łyżeczka naturalnego miodu lub syropu klonowego
1 szklanka ciepłej wody
szczypta pieprzu Cayenne



Zagotować w szklance wody imbir, kurkumę i cynamon z pieprzem. Po zagotowaniu dodać olej kokosowy. Pozwolić nieco ostygnąć następnie dosłodzić miodem lub syropem klonowym.

W przypadku infekcji pić 2 razy dziennie po szklance. W przypadku przewlekłych chorób wspomagająco oraz stanach wyczerpania, osłabienia, depresji – pić 1 szklankę dziennie – można rozłożyć na dwie porcje rano i wieczorem po ½ szklanki herbatki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation