Kuchnia

śniadanie

Kulinarne Inspiracje: Dania mączne

Składniki na około 12 sztuk:
1 szklanka mąki pszenno razowej
½ szklanki mąki żytniej typ 720
1 jajko
1 szklanka mleka ( ew. trochę więcej)
1 cukier waniliowy
3 łyżki cukru
2-3 jabłka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli

Mąkę wymieszać z proszkiem. Dodać jajko, cukier, cukier waniliowy, sól i mleko. Dokładnie zmiksować. Ciasto powinno być trochę gęstsze niż takie na naleśniki.

Jabłka obrać i pokroić w drobniutką kostkę.
Dodać do ciasta i wymieszać.

Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju i smażyć racuchy na złoty kolor.

Posypać cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation