Kuchnia

przepisy

Młode ziemniaki pieczone z fasolką szparagową - Sense Of Taste

Składniki: /2 porcje

400 g młodych ziemniaków
150 g fasolki szparagowej
2 łyżki oliwy
Sól morska

Dressing:

1 łyżka drobno posiekanej kolendry
2 łyżki drobno pokrojonej szalotki
2 łyżeczki kaparów, grubo posiekanych
½ łyżeczki musztardy ziarnistej
3 łyżki oliwy extra virgin
¼ łyżeczki soku z cytryny
¼ łyżeczki octu z wina

Wykonanie:

Piekarnik nagrzać do 200 stopni C.
Ziemniaki przełożyć do formy, polać 1 łyżką oliwy, wymieszać. Wstawić do piekarnika i piec przez 30 minut.
Fasolkę wymieszać z pozostałą oliwą, dodać do ziemniaków, wszystko oprószyć solą i wymieszać. Piec przez kolejne 25-30 minut, aż fasolka będzie miękka.
Wszystkie składniki na dressing razem wymieszać.
Formę wyjąć z piekarnika, dodać dressing, wszystko razem wymieszać. Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation