Kuchnia

Kulinaria-kawa,kawusia

Piankowe Cappucino

Składniki:
kawa [2 łyżeczki] (kawa rozpuszczalna polecam np:Nescafee Classic)
cukier [1 łyżeczka] (ja preferuję mało słodzoną, ale dodajcie wg uznania tyle ile słodzicie zazwyczaj kawkę )
mleko [200 ml] (koniecznie mocno schłodzone z lodówki...3,2% najlepiej Łaciate lub Milk Landu)
lód w kostkach [2 kostki]

Do pojemnika blendera dodajecie:
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, cukier (ilość wg uznania i upodobań), schłodzone mleko z lodówki ok 200ml (ja robię już na oko..) i dodać zwykłe 2 kostki lodu z zamrażalnika.

Miksować ok. 1 min.

Kawa zabarwi się na piękny mleczny kolor...konsystencja musu.
Cappucino gotowe (jeśli chcecie do picia mozna miksowac nieco mniej , ogólnie można ten przepis potraktować też jako Piankowy kawowy deser ;) )

POLECAM!!!

Świetnie smakuje podane z odrobinką bitej śmietany posypanej odrobinką cynamonu czy cacao.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation