Kuchnia

Wieprzowina

Gulasz Uli

80 dag mięsa wieprzowego
1 puszka pomidorów
½ l bulionu warzywnego
1 cebula
2 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka oregano
sól
pieprz


Mięso dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.
Obraną cebulę posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwą z oliwek.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do cebuli.
Razem trzymać na ogniu do zarumienienia.
Wówczas dodać mięso, przesmażyć.
Wówczas zalać całość bulionem warzywnym.
Dodać tymianek, oregano oraz słodką paprykę i dusić na małym ogniu do miękkości mięsa.
Pod koniec duszenia dodać jeszcze pomidory z puszki.
Trzymać na ogniu, aż całość zgęstnieje.
Gotowy gulasz doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation