Kuchnia

Przepisy

Mus bananowo-jaglany z owocami


35 g kaszy jaglanej
1/3 łyżeczki soli
1 mały dojrzały banan (ok 90 g)
spora szczypta sproszkowanej wanilii
1/2 dużej brzoskwini
1/2 nektarynki
2 śliwki
garstka rodzynek
2-3 łyżki jogurtu naturalnego

Kaszę jaglaną opłukujemy i gotujemy w małej ilości osolonej wody pod przykryciem kilka minut, gdy będzie już powoli dochodzić to odstawiamy ją nie ściągając pokrywki, żeby wchłonęła resztę wody. Jeżeli w trakcie gotowania zorientujemy się, że daliśmy za mało wody, to wystarczy dolać odrobinę wrzątku.

Gotową kaszę ostudzamy (lub też nie wedle preferencji) i blendujemy na mus razem z bananem i wanilią, po czym przekładamy go do miseczki.

Na wierzch nakładamy pokrojone w kostkę owoce (możecie użyć też truskawek, kiwi czy też moreli),
polewamy kilkoma łyżkami gęstego jogurtu naturalnego i posypujemy rodzynkami.

http://dietetycznie-w-kuchni.blogspot.com/2014/08/mus-bananowo-jaglany-z-owocami.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation