Kuchnia

sosy

Lekkie sosy z jogurtem - kobieta.interia.pl
Ostry z limonką

Z połowy limonki otrzyj skórkę i wyciśnij sok. Połącz je z 50 dag jogurtu naturalnego. Posiekaj 1/2 pęczka mięty albo bazylii. Domieszaj do sosu. Przypraw do smaku pieprzem kajeńskim.
Ogórkowy

Drobno zetrzyj 2-3 duże korniszony. Wymieszaj z 50 dag jogurtu naturalnego oraz 2 łyżkami musztardy miodowej. Sos przypraw do smaku solą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz sokiem z cytryny.
Paprykowy

Zmiksuj 25 dag jogurtu naturalnego z 20 dag chudego twarogu. Dodaj 2 czubate łyżki pasty paprykowej (ew. zmiksowaną pieczoną czerwoną paprykę). Przypraw słodką mieloną papryką oraz solą.
Ziołowy

Umyj i drobno posiekaj po kilka gałązek ulubionych ziół (natki, bazylii, koperku). Dodaj po 2 łyżki oliwy oraz sezamu. Posól do smaku. Dołóż 50 dag jogurtu naturalnego, lekko przemieszaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation