Kuchnia

Warzywa

Kalafior zapiekany w sosie serowym


Sos cztery sery Italia WINIARY 1 opakowanie
śmietanka 12% 50 ml
kalafior 1 sztuka
masło 1 łyżka
bułka tarta 1 łyżka
starty żółty ser 100 g
sól, cukier do smaku



Sos dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody.
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.
Kalafiora podziel na różyczki, gotuj w posolonej wodzie z dodatkiem cukru przez 5-8 minut. Odsącz.
Ułóż w naczyniu do zapiekania, zalej przygotowanym sosem.
Posyp serem, bułką tartą i wiórkami masła.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C.
Zapiekaj przez 15-20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation