Kuchnia

Obiad

Roladki schabowe z boczkiem wędzonym i serem żółtym.

Roladki schabowe zawijane z boczkiem i serem to smaczne danie obiadowe. Dzisiejsze obsmażyłam i udusiłam na patelni, wyszły bardzo soczyste i aromatyczne. Polecam :)

Składniki ( na 6 roladek )
- 6 większych plastrów schabu
- 6 plastrów wędzonego boczku
- 6 plastrów sera żółtego
- czosnek mielony, cebulka prażona, domowa wegeta , majeranek, kminek mielony, papryka mielona
- olej

Wykonanie
Plastry schabu rozbijam przy pomocy tłuczka na cienkie kotlety, na każdy z nich układam po plastrze boczku i plastrze sera, całość zwijam w roladkę, po bokach spinam wykałaczkami. Tak przygotowane roladki nacieram wszystkimi przyprawami i przekładam na rozgrzaną patelnie polaną niewielką ilością oleju. Roladki obsmażam na większym ogniu ze wszystkich stron do zrumienienia. Zmniejszam ogień, dolewam gorącej, przegotowanej wody tylko tyle aby w połowie przykryła roladki. Mięso duszę pod przykryciem na wolnym ogniu aż do miękkości.
Roladki tym razem podałam z pieczonymi ziemniakami z patelni i surówką z kapusty pekińskiej .

http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2015/04/roladki-schabowe-z-boczkiem-wedzonym-i.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation