Kuchnia

koktajle

Składniki na około 5 porcji:
1 szklanka pokrojonego rabarbaru (około 2 łodygi)
1 szklanki pokrojonych truskawek
1/2 szklanki soku pomarańczowego
2 łyżeczki cukru wanilinowego
1 dojrzały banan
2 szklanki maślanki
1/2 łyżeczki cynamonu
cukier lub miód do smaku

1. Rabarbar przełożyć do rondelka, dodać sok pomarańczowy, cynamon, cukier wanilinowy. Zagotować, mieszając i trzymać na małym ogniu przez około 5 minut, aż rabarbar będzie miękki. Zdjąć z ognia i odstawić do całkowitego ostygnięcia (rabarbar można przygotować dzień wcześniej i trzymać go całą noc w lodówce).

2. Następnie wszystkie składniki zmiksować z gotowym rabarbarem na mus i dosłodzić koktajl według własnego gustu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation