Kuchnia

słodkości

Zimny z bananem


Składniki (na ok. 8 porcji):

500 g chudego mielonego twarogu (u mnie 0% Emilki)
3 łyżki żelatyny
100 ml wrzątku
50g (lub do smaku) fruktozy
1 mały banan
2 łyżki kakao (opcjonalnie)


Żelatynę dokładnie rozpuszczamy we wrzątku. Zostawiamy do przestygnięcia.
Miksujemy twaróg w cukrem. Dodajemy letnią żelatynę- dokładnie miksujemy.
Połowę przelewamy do niewielkiej, okrągłej formy. Wstawiamy na kwadrans do lodówki.
Do pozostałej masy opcjonalnie dodajemy kakao, dokładnie mieszamy i wylewamy na podciętą już odrobinę pozostałą masę. Na wierzch nakładamy plastry banana.
Chłodzimy ok. 1h w lodówce.
Smacznego!

Wartość kaloryczna: ok. 90 kcal/porcja
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation