Kuchnia

Muffinki

Muffinki z ananasem

Składniki:
- 150g masła
- 310g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 1 cukier wanilinowy
- 1 szklanka cukru
- kropelka ekstraktu z wanilii
- 2 jajka
- 170 ml mleka
- puszka z ananasem

Sposób przygotowania:
Masło roztopić i ostudzić. Z puszki odlać do osobnej miski syrop. Ananas pokroić na małe kawałki. Do innej miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą. Dodać cukier, cukier wanilinowy i wymieszać.W osobnej misce rozmiksować jajka z mlekiem i ekstraktem. Później z masłem. Na koniec połączyć suche składniki z mokrymi, dodać kawałki ananasa. Wymieszać.
Piec -> 180 stopni C przez 22-23 minuty.

Krem:
- syrop ananasowy
- 2 budynie śmietankowe bez cukru
- 1 kostka masła
- 1/2 szkl. cukru
- 1 i 1/2 szkl. wody

Ze szklanki syropu, 1,5 szkl.wody, budyni i cukru. ugotować budyń i ostudzić. Masło utrzeć i stopniowo dodawać ostudzony budyń,ciągle ucierając.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation