Kuchnia

SŁODKOŚCI

Sernik na zimno | Smaki Weroniki

150 g podłużnych biszkoptów.
1 kg sera z wiaderka
3 galaretki o różnym smaku
170 g masła
4 jajka
3 łyżeczki cukru waniliowego
1 szklanka cukru pudru
3 płaskie łyżeczki żelatyny

Biszkopty lekko zamoczyć w wodzie z dodatkiem soku z cytryny,wyłożyć nimi dno blaszki o wymiarach 25 cm x 25 cm
Do każdej galaretki wsypać 1 łyżeczkę żelatyny, każdą osobno rozpuścić w szklance gorącej wody.
Całe jajka ubić z cukrem waniliowym i cukrem pudrem na puszystą masę.
Masło utrzeć dodając stopniowo masę jajeczną po czym dodać ser,wymieszać.
Serową masę podzielić na 3 części.
Do jednej części serowej masy wlać jedną lekko gęstniejącą galaretkę,po czym wylać na biszkopty.
To samo powtórzyć z pozostałym częściami sera.

Dodatkowo przygotować;
2 galaretki truskawkowe
0,5 kg truskawek

Galaretki rozpuścić w 750 ml. gorącej wody,ostudzić.
Na masie serowej ułożyć połówki owoców,zalać gęstniejącą galaretką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation