Kuchnia

Jedzenie

SERNIK ORZECHOWY NA ZIMNO.

Biszkopt na spód - dałam gotowe biszkopty (zużyłam 2 opakowania na spód i wierzch*),

500 g chudego twarogu - użyłam mielony, półtłusty,

1 kostka margaryny,

200 g cukru pudru,

250 g orzechów włoskich - mielonych,

kilka kropel aromatu rumowego,

*polewa czekoladowa,

*50 g czekolady posiakanej,

*1 łyżeczka żelatyny

Margarynę utrzeć z cukrem, dodać twaróg i zmielone orzechy, aromat oraz posiakaną czekoladę. W niewielkiej ilości zimnej wody namoczyć żelatynę. Gdy napęcznieje, podgrzać ją i rozpuścić. Przestudzić. Dodać do masy. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami, na to wyłożyć masę serową, przykryć ją biszkoptami i polać polewą czekoladową, posypałam jeszcze całość krokantem. Ciasto należy włożyć na kilka godzin do lodówki. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation