Kuchnia

Słodko

SKŁAD:
• 1,25 kg białego sera
• 5 jajek
• 2 łyżki mąki ziemniaczanej
• 300 g gorzkiej lub deserowej czekolady
• 100 ml śmietany 30% lub 36% tłuszczu
• ½ szklanki cukru pudru
• 300 g ciastek czekoladowych mogą być dowolne w tym bezglutenowe
• 100 g masła 82% tłuszczu
• 3 łyżki kawy rozpuszczalnej

KROK PO KROKU:
1. Ciastka czekoladowe kruszę i mieszam z rozpuszczonym masłem. Formę do pieczenia smaruję tłuszczem i wylepiam masą, łącznie z bokami.
2. Jajka ubijam na puszystą masę z cukrem pudrem.
3. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej ze śmietaną i kawą.
4. Ser na sernik wykładam do miski, ubijam przez chwilę mikserem. Łączę z jajkami, płynną czekoladą oraz mąką. Przekładam na ciasteczka i piekę w piekarniku rozgrzanym do 170-180 stopni przez około 2 godziny.
5. Po wyjęciu z piekarnika schładzam, wstawiam na kilka godzin do lodówki przed podaniem. Kroję ogrzanym nożem.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation