Kuchnia

Pyszności

Kuchnia w wersji light: Baton musli - bez mąki i cukru


SKŁADNIKI:
ok. 0,5 kg płatków owsianych górskich
50 g siemienia lnianego
50 g sezamu
100 g suszonej żurawiny
100 g pestek słonecznika
50 g pestek dyni
50 g orzechów laskowych
100 g orzechów włoskich
3 białka jaja
1 całe jajo
5 łyżek syropu z agawy lub miodu
4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego

Wszystkie składniki umieść w dużej misce i bardzo dokładnie wymieszaj.
Dużą blachę ( u mnie ok. 25x40) wyłóż papierem do pieczenia, wysyp mieszankę i łyżką wciskaj mocno w dno.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 25-20 minut.
Batoniki krój po dokładnym wystudzeniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation