Kuchnia

Przepisy

JAGLANE MUFFINY Z BATATÓW ZE SZPINAKIEM, ŁOSOSIEM I PASTĄ Z SUSZONYCH POMIDORÓW

Składniki na ok. 12 sztuk

400 g batata
200 g mąki jaglanej
3 jajka
100 g jogurtu greckiego
100 g wędzonego łososia
100 g pasty z suszonych pomidorów
1 cebula
szpinak
czosnek
ostra papryka
pieprz
sól ziołowa

wartość energetyczna 1 muffiny: ok. 146 kcal
B: 6 g T: 5,6 g W: 17,6 g

Bataty obrać, pokroić w plastry, ugotować na parze, ostudzić. Dodać mąkę jaglaną, jajka oraz jogurt grecki, zblendować na gładkie ciasto. Cebulę drobno pokroić, zeszklić, dodać szpinak, czosnek, przełożyć do ciasta. Łososia drobno pokroić, razem z pastą (lub drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami) dodać do ciasta, przyprawić, dokładnie wymieszać. Przekładać do natłuszczonej formy na muffiny, piec w temperaturze 180 stopni przez około 35-40 minut

http://zdrowonajedzona.blogspot.com/2015/02/jaglane-muffiny-z-batatow-ze-szpinakiem.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation