Kuchnia

Herbata

Owocowa ice tea
SKŁADNIKI
1 litr wody źródlanej
3 saszetki rumianku
1 ½ pomarańczy
2 jabłka
garść czerwonych owoców: truskawek lub malin
1 cytryna
swieża melisa cytrynowa
do posłodzenia według gustu: agawa, stewia, miód, cukier lub syrop z kwiatów czarnego bzu


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1
Zaparzamy w dzbanku herbatę. Lekko studzimy. Dodajemy pomarańczę pokrojoną w całości na plasterki (musimy ją wcześniej dokładnie wyszorować), jabłka pokrojone w grubą kostkę, sok z cytryny, listki melisy i czerwone owoce.
2
Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
3
Następnie dosładzamy według smaku, dodajemy jeszcze trochę świeżych ziół i kostki lodu.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation