Kuchnia

kuchnia

Bardzo smaczne, delikatne i chrupiące kotleciki. Proste i szybkie w przygotowaniu. Przepis na te kotleciki odkryłam parę lat temu na tej stronie i na stałe weszły do naszego menu
Pasują i na obiad i na kolację. U mnie dziś na obiad były w towarzystwie pieczonych ziemniaczków i surówki z marchewki. Oto moja wersja. Polecam :)

Składniki ( na 10 sztuk kotlecików średniej wielkości
- jajka ugotowane na twardo 9 szt.
- jajka surowe 2 szt.
- zielona cebulka pół pęczka
- bułka tarta
- domowa wegeta,czosnek granulowany

Wykonanie
Jajka na twardo starłam na tarce o grubych oczkach, do jajek wbiłam dwa surowe jajka, dodałam posiekaną zieloną cebulkę, wegetę,czosnek i około 4 łyżek bułki tartej. Wszystko dokładnie wymieszałam. Następnie uformowałam lekko spłaszczone kotleciki. Każdy kotlet opanierowałam w bułce tartej. Smażyłam na średnio rozgrzanym oleju do zrumienienia.
Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation