Kuchnia

Sałatki i surówki

Sałatka z kuskusem i kiełkami rzodkiewki
00g kaszki kuskus (około pół szklanki)
czerwona papryka
szklanka groszku zielony mrożony (uwaga! nie konserwowy!)
4 łyżki kukurydzy z puszki
garść kiełków rzodkiewki
natka pietruszki

Wykonanie:

Kaszkę kuskus przesypujemy do miseczki i zalewamy lekko osolonym (lub nie!) wrzątkiem, tak aby wody było o około 0,5cm więcej niż kaszki, odstawiamy na 5 min. Paprykę po usunięciu gniazd nasiennym i dokładnym opłukaniu kroimy w drobną kostkę. Groszek rozmrażamy we wrzątku. Kiełki rzodkiewki płuczemy pod bieżącą wodą, natkę pietruszki siekamy. Jeśli jest taka potrzeba zlewamy nadmiar wody z kaszki i rozdrabniamy ją widelcem. Łączymy z papryką, kiełkami, groszkiem, pietruszką oraz kukurydzą. Mieszamy i przekładamy do salaterek. Nie solimy! Zabilibyśmy cudowny słodko ostry smak sałatki!!:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation