Kuchnia

Kulinaria

Pulpeciki z cukinii w sosie pomidorowym

1 bardzo duża cukinia lub 2 mniejsze (ok. 40-50 dag)
3 łyżki posiekanego szczypiorku
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki tartego parmezanu
6 łyżek bułki tartej
1 ząbek czosnku
1 małe jajko
sól morska
świeżo mielony pieprz

Sos pomidorowy z nutą curry:

500 g krojonych pomidorów (z kartonika lub puszki)
2 średnie cebule
2 ząbki czosnku
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżeczka curry w proszku
1/2 łyżeczki mielonych ziaren kolendry
duża szczypta mielonej gałki muszkatołowej
1 łyżka śmietany 18 lub 30 %
2 łyżki oliwy z oliwek
szczypta cukru
sól morska
świeżo mielony pieprz
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation