Kuchnia

ciasta i desery

Sernik na zimno z malinami
50 dag tłustego twarogu
50 dag mrożonych malin
galaretka cytrynowa i malinowa
szklanka śmietany kremówki
10 dag cukru
cukier waniliowy
cytryna
paczka herbatników
gałązka mięty
Maliny rozmrozić. Galaretkę malinową przygotować według przepisu na opakowaniu. Galaretkę cytrynową rozpuścić w o połowę mniejszej ilości gorącej wody niż podano na opakowaniu. Cytrynę sparzyć, osuszyć, otrzeć skórkę i wycisnąć sok, dodać do galaretki cytrynowej, przestudzić.

Twaróg dwukrotnie zemleć. Utrzeć na gładką masę z cukrem, cukrem waniliowym i szklanką kremówki. Wlać galaretkę cytrynową, dokładnie wymieszać.

Spód tortownicy wyłożyć herbatnikami, przełożyć masę serową. Na wierzch nałożyć maliny, zalać galaretką malinową, odstawić do lodówki do stężenia. Miętę umyć.

Sernik na zimno z malinami wyjąć z tortownicy, pokroić na porcje, ozdobić miętą
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation