Kuchnia

przystawki

Sałatka Martinola



Sałatka Martinola - składniki:

łosoś w plastrach paczkowany - 100 gramów
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
sałata masłowa - 1 sztuka
rukola - 1 opakowanie
orzechy włoskie - 50 gramów
żółta papryka - 1 sztuka

ser pleśniowy niebieski, np. rokpol - 50 gramów
pomidor sherry - 200 gramów
oliwa - 2 łyżki
sok z 1/2 limonki - 3 łyżki
bazylia - 1 pęczek

Sałatka Martinola - Sposób przygotowania:

Umyj wszystkie warzywa. Pokrój łososia na kawałki i podsmaż lekko na patelni.
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, 3 łyżkami wody oraz sokiem z limonki.
Paprykę pokrój w kostkę, pomidorki na pół, ser w kostkę. Sałatę masłową porwij na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszaj razem (oprócz sera pleśniowego, który kładziemy na górę sałatki). Polej przygotowanym sosem i wymieszaj. Udekoruj kiełkami, posyp orzechami i podawaj zaraz po przygotowaniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation