Kuchnia

Kuchnia

SAŁATKA Z RUKOLĄ, WINOGRONAMI I MOZZARELLĄ
1 paczka rukoli,
½ główki sałaty lodowej,
2 opakowania małych kulek mozzarelli w zalewie,
150-200g białych winogron (najlepiej bezpestkowych),
125g pomidorków koktajlowych,
4-5 łyżek pestek dyni lub słonecznika,
4 łyżki oliwy,
2 łyżki soku z cytryny,
szczypta cukru,
sól i pieprz

Rukolę i porwaną na kawałki sałatę umyć i osuszyć, włożyć do miski.
Mozzarellę, pomidorki i winogrona pokroić na połówki (jeśli pomidorki są spore, można pokroić na ćwiartki), dodać do sałaty.
Pestki uprażyć na suchej patelni.
Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem.
Tuż przed podaniem polać sałatkę sosem i posypać pestkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation