Kuchnia

jedzenie

SKŁADNIKI:
100 g łososia wędzonego w plastrach
1/2 opakowania serka Philadelphia (używam light)
1 łyżeczka koperku (może być suszony)
mix różnych sałat
pomidorki koktailowe
pieprz, sól
cytryna

Miodowy WINEGRET:
1 łyżka miodu
1 łyżka octu winnego
4 łyżki oliwy

Serek wymieszać z koperkiem, kilkoma kroplami soku z cytryny, doprawić solą i pieprzem.
Plastry łososia ułożyć na folii spożywczej w szerokim pasku, by plastry nachodziły lekko na siebie. Na środku ryby równomiernie rozsmarować serek i za pomocą folii zwinąć łososia w roladę. Włożyć na 30 minut do zamrażarki.
Sałatę ułożyć na platerze, na niej pomidorki koktailowe.
Z podanych składników na winegret zrobić sos i polać nim sałatkę.
Łososia delikatnie pokroić na plasterki i rozłożyć na sałacie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation