Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Kotlety drobiowe


300 g filetów drobiowych
1 duża cebula
1 papryka czerwona
1 mała puszka kukurydzy
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
1 jajko
mąka ziemniaczana (do zagęszczenia)
1 łyżka ziół prowansalskich
sól, pieprz

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Przygotowanie

Cebulę i paprykę kroimy w mniejszą kostkę.

Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w kostkę, troszkę większą od cebuli i papryki.

Do miski wrzucamy mięso, cebulę i paprykę. Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę, jajko, musztardę, majonez, przyprawy, składniki mieszamy.

Następnie dodajemy mąkę. Masa ma być gęsta.

Na rozgrzany olej wrzucamy (łyżką) przygotowaną masę (mają wyjść takie a’la placki). Smażymy na złoto z jednej i z drugiej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation