Kuchnia

Sałatki, sałateczki

Sałatka meksykańska

• 2 piersi z kurczaka
• 1/2 sałaty lodowej
• 4 pomidory duże lub kilkanaście koktajlowych
• 1 puszka fasoli czerwonej
• 5-6 ogórków konserwowych
• 1 duży jogurt grecki
• 3 czubate łyżki majonezu
• sól, pieprz
• 3 łyżki keczupu
• przyprawa do burritos
• 1 paczka czipsów - tortilla kukurydziana
Filet z kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą do burritos, ewentualnie doprawić solą i pieprzem. • Usmażyć na oleju na złoty kolor. • Jogurt wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem. • Sałatkę układać w kolejności od dołu: 1. Pokrojona sałata lodowa 2. Pokrojone pomidory posypane pieprzem 3. Filet z kurczaka polany keczupem 4. Fasola czerwona 5. Ogórek konserwowy pokrojony w kostkę 6. Sos jogurtowy 7. Pokruszone tortille w środku a wokół naczynia korona z trójkątów.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation