Inne

Jesiennie...

czekoladowa lawa - Wrząca Kuchnia - Najlepsze przepisy kulinarne
SKŁADNIKI

250 g gorzkiej czekolady
150 g masła
150 g cukru
50 g mąki
6 szt jajek
KUP SKŁADNIKI
Brakuje Ci składników do tego przepisu?



BRAKUJE CI...
Naczynie do tagine

Papryka wędzona

Imbryk emaliowany

CHCESZ ZAPISAĆ SKŁADNIKI?
Zachowaj przepis Wyślij na e-mail
PRZYGOTOWANIE:

Krok 1

Dno tortownicy o średnicy ok. 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki natłuścić masłem. Białka ubić na sztywno, następnie dodawać stopniowo cukier. Kiedy masa będzie gęsta i lśniąca dodawać po jednym żółtku. Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej, przestudzić. Do ubijanej masy wlewać cienkim strumieniem przestudzoną czekoladę z masłem. Wyłączyć mikser, dodać przesianą mąkę i wymieszać delikatnie łopatką. Czekoladową masę przelać do przygotowanej formy, wstawić do piekarnika i piec w 200ºC przez 10-12 minut. Wyjąć, przestudzić i podawać na ciepło.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation