Kuchnia

Desery i słodkości

Błyskawiczne bananowe racuchy na maślance i sodzie
Przepis
Składniki na około 20 dużych placuszków
mąka pszenna 2 szklanki kopiaste
maślanka 1 i 1/2 szklanki
cukier 2 łyżki
jajko 1
soda oczyszczona 1 płaska łyżeczka
szczypta soli
banan 1
cukier puder do oprószenia
oliwa do smażenia
Przygotowanie:
Mąkę mieszam z sodą, solą i cukrem. Jajko rozkłócone mieszam z maślanką. Wszystkie składniki mieszam do połączenia składników. Banana obieram ze skórki, kroję w kostkę i dodaję do ciasta. Na rozgrzanej oliwie smażę racuchy z obu stron, na złoty kolor. Racuszki odsączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym lub bibule. Posypuję cukrem pudrem, podaję na ciepło z ulubionym dżemem lub powidłami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation