Sport i fitness

brzuch

Dieta, dzięki której pozbędziesz się tłuszczu i cellulitu na udach oraz pupie.

DZIEŃ 2.
ŚNIA­DA­NIE ok. 250 kcal
Pu­char zdro­wia: małe opa­ko­wa­nie ni­sko­tłusz­czo­we­go jo­gur­tu na­tu­ral­ne­go bez cukru, 1/2 szklan­ki kro­jo­nych czer­wo­nych wi­no­gron, kiwi bez skór­ki, 2 łyżki otrę­bów pszen­nych, ły­żecz­ka su­szo­nej żu­ra­wi­ny.
DRU­GIE ŚNIA­DA­NIE ok. 100 kcal
Lekka ka­nap­ka z po­mi­do­rem: cien­ka krom­ka pie­czy­wa żyt­nie­go peł­no­ziar­ni­ste­go, łyżka od­tłusz­czo­ne­go serka na­tu­ral­ne­go, śred­ni po­mi­dor, kil­ka­na­ście świe­żych kieł­ków sło­necz­ni­ka lub szczy­pio­rek.
OBIAD ok. 330 kcal
Dorsz w sosie szpi­na­ko­wym z sa­łat­ką z po­mi­do­rów: 150 g fi­le­ta z dor­sza, 1/3 opa­ko­wa­nia mro­żo­ne­go szpi­na­ku, 2 po­mi­do­ry, kilka liści świe­żej ru­ko­li, 7 czar­nych oli­wek kon­ser­wo­wych, 1,5 ły­żecz­ki oliwy z oli­wek, sok z cy­try­ny, 25 g su­che­go ryżu brą­zo­we­go, natka pie­trusz­ki.
Dor­sza skrop so­kiem z cy­try­ny i włóż na kil­ka­na­ście minut do lo­dów­ki. Na­stęp­nie przy­praw po­sie­ka­ną natką pie­trusz­ki i pie­przem ko­lo­ro­wym, skrop oliwą z oli­wek, zwiń w folię i połóż na roz­grza­ny grill na ok. 20-25 minut. Szpi­nak włóż do ron­del­ka z przy­kry­ciem i duś na małym ogniu, aż do peł­ne­go roz­mro­że­nia, przy­praw do smaku. Kiedy dorsz bę­dzie go­to­wy - polej rybę sosem szpi­na­ko­wym. Po­mi­do­ry prze­krój na małe łó­decz­ki, dodaj po­łów­ki czar­nych oli­wek, kilka liści ru­ko­li, skrop so­kiem z cy­try­ny i posyp natką pie­trusz­ki. Ca­łość po­da­waj z ryżem brą­zo­wym na sypko, przy­go­to­wa­nym we­dług in­for­ma­cji za­war­tej na opa­ko­wa­niu.
POD­WIE­CZO­REK ok. 110 kcal
Owoc: mały grejp­frut ró­żo­wy.
KO­LA­CJA ok. 210 kcal
Sa­łat­ka z gril­lo­wa­ne­go kur­cza­ka: kilka liści sa­ła­ty lo­do­wej lub ru­ko­li, 100 g fi­le­ta z pier­si kur­cza­ka, mała żółta pa­pry­ka, mały ogó­rek kwa­szo­ny, ły­żecz­ka na­sion sło­necz­ni­ka, natka pie­trusz­ki, ocet bal­sa­micz­ny, szklan­ka soku po­mi­do­ro­we­go.
Pierś kur­cza­ka przy­praw zio­ła­mi, skrop octem bal­sa­micz­nym i gril­luj po obu stro­nach na złoty kolor. Małą pa­pry­kę po­krój na drob­ne ko­stecz­ki, dodaj star­te­go na tarce o du­żych oczkach ogór­ka kwa­szo­ne­go i wrzuć gril­lo­wa­ne ka­wał­ki kur­cza­ka. (Opcjo­nal­nie mo­żesz dodać tro­chę zie­le­ni­ny). Ca­łość skrop so­kiem z cy­try­ny, posyp natką pie­trusz­ki i na­sio­na­mi sło­necz­ni­ka. Po­da­waj z so­kiem po­mi­do­ro­wym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation