Kuchnia

kuchenne inspiracje

Przygotowanie Tęczowych Muffinek jest bardzo proste.

Potrzebujemy:

CIASTO
150g cukru
150g miękkiego masła
190g mąki pszennej tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 jaja

MASA
duże opakowanie budyniu waniliowego
o 100 ml mniej mleka niż to podane na opakowaniu budyniu
3 łyżki cukru
3 łyżki masła roślinnego

Żeby uzyskać różne kolory masy dodałam barwniki (1 kropla)
cukiernicze ozdoby (W załeżności co aktualnie posiadasz )

PRZYGOTOWANIE
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.
Masło miksujemy z cukrem stopniowo dodając jajka.
Następnie wsypujemy mąkę i dokładnie miksujemy.
Do papilotek nakładamy po 1-2 łyżki masy. (nie możemy dodać za dużo, ponieważ babeczki rosną i ciężko nam będzie je udekorować :)
Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.
W tym czasie przygotowujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu jednak dodajemy o 100 ml mniej mleka aby masa była bardziej zwarta.

Gotowy budyń dzielimy na tyle częsci, ile chcemy mieć kolorów.
Do każdej części dodajemy kroplę barwnika i dokładnie mieszamy.
Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie dodajemy 3 łyżki masła i dokładnie miksujemy.
Gdy babeczki przestygną ozdabiamy kolorowym budyniem. Możemy użyć również cukierniczych ozdób.

Przepis z blooga:
http://saraswati.bloog.pl/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation