DIY - zrób to sam

Moje Święta

Kutia wigilijna - ugotuj.to
KUTIA WIGILIJNA - składniki:
1 szklanka pszenicy
1/2 szklanki maku
2 szklanki mleka
skórka z połowy pomarańczy
skórka z połowy cytryny
5 suszonych fig
3 łyżki sparzonych rodzynek
2 łyżki miodu
5 łyżek siekanych mieszanych orzechów sok z cytryny (opcjonalnie)
KUTIA WIGILIJNA - sposób przygotowania: Pszenicę namocz przez noc, kilka razy zmieniając wodę, a następnie ugotuj w wodzie do miękkości. Mak ugotuj w mleku i przepuść dwukrotnie przez maszynkę. Figi pokrój w kostkę. Skórkę z pomarańczy i cytryny sparz i pokrój w drobną kostkę. Wszystkie składniki połącz ze sobą, przypraw miodem i ewentualnie kilkoma kroplami soku z cytryny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation