Kuchnia

bez glutenu

Pączki kukurydziane (bez glutenu) -

Składniki:

250 g twarogu półtłustego (z kostki)
250-270 g mąki kukurydzianej
3 jajka
80 g cukru
1 łyżka cukru waniliowego
1 łyżka spirytusu
2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia (lub 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej)
szczypta soli
można dodać garść bakalii (rodzynki, morele, żurawinę)

Pączki z twarogiem

Przygotowanie:
Jajka ubij na puszystą masę razem z cukrem i cukrem waniliowym, zmniejsz obroty miksera i dodawaj po łyżce sera.
Następnie dodawaj stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Na końcu można dodać posiekane bakalie (ja nie dodawałam).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation