Kuchnia

Zimna płyta

PASTA Z TUŃCZYKA I KAPARÓW W POŁÓWKACH MORELI
Składniki:

kilka połówek moreli z puszki lub ewentualnie brzoskwini z puszki
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
2 łyżki kaparów
2 łyżki majonezu
1 średniej wielkości cebula
1 jajko ugotowane na twardo
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Morele wyjmujemy z puszki i odsączamy ze słodkiej zalewy. Lekko drylujemy środek, tak by powstała łódeczka ze ściankami o średniej grubości.

Tniemy drobno żółtko, białko i 1 łyżeczkę kaparów. Składniki mieszamy z majonezem i odsączonym tuńczykiem. Doprawiamy solą i pieprzem.

Powstałą pastą faszerujemy połówki moreli i dekorujemy pozostałymi kaparami wg uznania.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation