Design

Design

Ciasto z rabarbarem.


4-5 łodyg rabarbaru

2 łyżki cukru

ciasto:

300 g mąki pszennej

200 g masła

100 g cukru pudru

sól

beza:

3 białka

6 łyżek cukru

Zrób ciasto: mąkę wymieszaj z cukrem pudrem i szczyptą soli. Dodaj masło i posiekaj. Palcami zagnieć ciasto, po czym uformuj z niego kulę, zawiń w folię i włóż do lodówki na pół godziny. Dużą formę do tarty wyłóż ciastem i podpiecz w piekarniku (10 minut w temperaturze 200 st. C). Rabarbar umyj, osusz i obierz, po czym pokrój na 2-centymetrowe kawałki. Wymieszaj z cukrem i ułóż na podpieczonym placku. Białka ubij na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier, i wyłóż porcjami na placek. Piecz w temperaturze 180 st. C, aż beza nabierze złocistego koloru.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation